Balkongmöbler

Om du bestämt dig för att inreda din balkong med hjälp av balkongmöbler har du många olika sorters möbler att välja mellan. I denna guide kommer vi att lista några av de mest populära balkongmöblerna, för att du ska kunna avgöra om dessa passar dig och din balkong eller inte.

Dessa balkongmöbler väljer många att skaffa:

Cafegrupper

Dessa är alltså ett litet bord, som även kan användas som ett slags cafe- eller matbord, tillsammans med i regel två mindre stolar. Påminner om vanliga matgrupper för utomhusbruk men är betydligt mindre i storleken på grund av att balkongen är mindre än andra uteplatser. Detta är de i särklass mest populära balkongmöblerna.

Loungegrupper

Är lite större grupper bestående av stolar och bord, och möjligtvis en soffa. Tar upp mer plats än cafégrupperna och rekommenderas därför främst för den som har en lite större balkong.

Solstolar

Som är avsedda för solning, så klart. Vissa av dessa är i ett ”liggläge” hela tiden medan andra kan fällas upp för att användas som fåtöljer när man inte vill sola.

Soffor

Som ser ut som vanliga soffor fast är avsedda för utomhusbruk. När det gäller dessa så finns det många olika storlekar att välja mellan, för alla sorters balkonger.

Fristående balkongbord

Som man sedan kan köpa separata stolar att ställa vid om man vill, men dessa kan även användas för t.ex. odling eller något annat om man inte vill sitta vid dem. Vissa av dessa kan även hängas upp på väggar eller balkongräcken om man har ont med golvyta på balkongen.

Förvaringsmöbler

På vissa av dessa kan man även sitta om man skulle vilja det, men den viktigaste funktionen som dessa fyller är förstås att man kan förvara saker som inte aktivt används i dem. Hur mycket förvaringsutrymme de innehåller varierar dock ganska mycket.