Paviljonger

Skrattar du till när du hör ordet paviljong och tänker att det passar då sannerligen inte in i din trädgård? I så fall är du inte ensam, så var det många som tänkte förr, då var verktygsbodar och garage förvisso vanligt förekommande i svenska trädgårdar men paviljonger var det sannerligen inte! Så är det dock inte längre, för hur konstigt det än må låta för vissa har ”paviljongmarknaden” blivit väldigt mycket mer demokratisk än vad den var förr. Detta beror framför allt på att man kan köpa paviljonger i halvfabrikat, dvs. i bitar som man sedan sätter ihop själv för att bygga paviljongen av en rad olika företag, som erbjuder paviljonger i många olika stilar, material och färger.

att fixa till trädgården

Många av dessa paketlösningar är dessutom billigare än vad man kanske kan tro, så även den som har en ganska liten budget för att fixa till trädgården kan i regel köpa ett sådant paket idag.

de fyller exakt samma praktiska funktioner

Att paviljonger är så populära beror dock givetvis inte bara på att det går lätt att köpa dem, utan även på att de har många användningsområden. Många använder dem exempelvis som matplatser, förvaringsplatser, hobbyrum, sällskapsplatser, festplatser och så vidare. Man kan därför säga att de fyller exakt samma praktiska funktioner som många andra utebyggnader som man kan ställa i sin trädgård, men att de ofta är betydligt finare, framför allt om man satsar på en paviljong i lusthusstil, så att säga.

om man vill ha mycket frisk luft

Vissa paviljonger har även inbyggda möbler, som t.ex bänkar längs med väggarna, som gör att man inte behöver möblera dem separat om man inte vill det, och det går även att lägga till t.ex. myggnät om man vill ha mycket frisk luft när man befinner sig i paviljongen men inte gillar knott och mygg så där överdrivet mycket (vem gör det?).

använder helt klart sina paviljonger på olika sätt

Det är dock viktigt att påpeka att variationen är mycket stor, även bland halvfabrikaten för den som överväger det, så vad som medföljer och kan läggas till varierar väldigt mycket. Därför är den utgångspunkt som varje potentiell köpare av en paviljong måste ha vad de egna behoven är, för olika personer och familjer använder helt klart sina paviljonger på olika sätt, och därför passar förstås olika paviljonger olika familjer, trädgårdar och personer olika bra. Börja därför din jakt på den perfekta paviljongen med att fundera på hur du skulle vilja använda den när den väl står på plats. Ju mer specifik du kan vara i dina tankar gällande detta, desto lättare kommer det att vara att hitta den bäst lämpade paviljongen!