Tandblekning

Kan man göra tandblekning hemma?

Vi är många som skulle vilja ha lite vitare tänder. Man behöver inte vara särskilt gammal förrän de vita tänder man fick som barn börjar mörkna. Tiden och livet sätter helt enkelt sina spår. Allt det vi äter och dricker genom åren påverkar tändernas färg, och även hur vi lever våra liv. En del livsmedel och mediciner påverkar mer och kan få tänderna att bli gulare eller mörkare. Och även om man vill kan man inte undvika allt som gör att tänderna blir gula. Men, att det där med mörkare tänder är en naturlig process  betyder ju inte att vi vill ha det så och inte önskar oss vitare tänder. Att riktigt vita tänder ger ett vackert leende ser vi dagligen på tv och vita duken. Det är sällan man ser kändisarna visa upp gulnade tänder, men att skådespelare och andra kändisar har så vita tänder beror minsann inte på att de inte dricker te, kaffe och vin eller att de skulle ha helt andra gener än oss andra.

Tandblekning

Produkter som använts för att få vitare tänder

Orsaken är helt enkelt att de låter bleka sina tänder för att få bort missfärgningar med en tandblekningspenna och få det där bländande leendet. Men, en tandblekning på tandkliniken kostar en hel del och därför känns det inte alltid som ett alternativ. Många har helt enkelt andra utgifter som man måste prioritera och kan inte lägga en mindre förmögenhet på en tandblekning. Men det går numera att bleka tänderna hemma vilket ofta är ett betydligt billigare alternativ. Idag finns metoder som faktiskt är både effektiva och säkra. Den här önskan om att ha vita, fina tänder är inget nytt påfund. Man har länge använt olika huskurer där man tagit sånt man har hemma för att försöka få bort missfärgningarna. Salt och bikarbonat är exempel på produkter som använts för att få vitare tänder. Om det fungerar ska vi låta vara osagt, men vad man vet att dessa produkter är slipande och därför kan ge skador på tandemaljen, vilket  ju inte är en effekt man vill ha.

Få ett riktigt bländande resultat

Dessa metoder är med andra ord inget att rekommendera. Nej, idag kan du snabbt och effektivt bleka tänderna hemma helt utan risk. Istället för salt eller bikarbonat köper du ett komplett kit med produkter för tandblekning som är avsedda för hemmabruk. Kiten innehåller vanligtvis en skena samt ett blekmedel. Denna metod används också för tandblekning på kliniker. Preparaten är oftast också det samma, fast för hemmabruk kommer de i något svagare koncentrat av säkerhetsskäl. Det betyder att behandlingen är säker men att du kan få upprepa den ett par gånger för att få ett riktigt bländande resultat. Produkter för tandblekning hemma köper du enklast online. Här hittar du både kompletta kit och andra produkter. För en hel tandblekning rekommenderar vi att du köper ett helt kit. För att bleka enstaka tänder eller fläckar kan du sedan använda dig av en blekningspenna som gör det möjligt att föra på blekningsmedlet med mycket stor precision. På nätet finns allt du behöver för att göra en tandblekning själv.